Toulcův dvůr

Za deštivého počasí vyrazili žáci 3. a 5. ročníku hromadnou dopravou do našeho oblíbeného ekocentra Toulcův dvůr v Praze na přírodovědný program „Půda, základ života“
Děti se hravou a prožitkovou formou seznámily se složkami půdy, s jejím vznikem, ohrožením a významem pro člověka.  Zjistily, že půda je důležitá pro rostliny, ale i pro téměř všechny živočichy na této planetě a tím objevovaly souvislosti a ekologickou rovnováhu celého koloběhu živin.
Ve druhé části nadšeně vyrazily do lesa a hledaly různé drobné živočichy žijící v půdě, určovaly je dle klíče a třídily je do skupin podle popisu.
Na závěr si připomněly, co se dozvěděly. Děti byly velmi šikovné a aktivně reagovaly na otázky lektorky. Malou odměnou jim, při zpáteční cestě, byla zastávka v oblíbeném fast foodu.

NPP  „V jezírkách“.

Dnes proběhla plánovaná návštěva NPP „V jezírkách“  společně s průvodcem, botanikem a zoologem, Martinem Klaudysem.  Přesto, že nám počasí příliš nepřálo , děti zvládly vyhrabat spadané listí pod vrbou a vysbírat popadané větve. Na závěr setkání si vysvětlily rozdíl mezi rybníkem a tůní, a prohlédly si malé rybičky. Další setkání je naplánováno na jaro.